ارغوان
ملین - مسهل - روشن شدن پوست - برونشیت مزمن - قوه باه - مقوی کبد و معده - صفرا - قند - فشار خون - دوران نقاهت - سرخک - حرارت بدن و...
* نامهای دیگر : شیر خشک، شیر خاشاک، شیرخشت، رازقی، ایرقی، چالقه، چالگو، چالقی، کَرچوب، خرپنو، وجرد، وجل، شویر، آره جوره، بجا، وشور، راشگر، داغ هیواسی، گپ شیر، دارگیزیک، گوژدون چو، سیاه چوب، دوشان آلماسی، من، منا، شکر العشر و بوق میباشد.
1. طبع آن سرد و معتدل است و به روایتی کمی گرم و مرطوب میباشد.
2. بهترین نوع آن سفید، شیرین با دانههای بزرگ میباشد که اگر در دهان نگه داشته شود کام و زبان را سرد می کند.
3. ملین و مسهل میباشد.
4. پاک کننده اخلاط جمع شده در بدن میباشد.
5. برای روشن شدن پوست صورت شیر خشت را در داخل شیر حل نموده روی پوست بصورت ماسک قرار دهید.
6. برای رفع برونشیت مزمن 10 گرم آن را در شیر گرم حل نموده آهسته میل شود.
7. شیرخشت باعث کم شدن قوه باه می گردد.
8. مقوی کبد و معده میباشد.
9. برای از بین بردن صفرا 5 گرم در آب حل نموده قبل از غذا میل شود.
10. برای از بین بردن سنگ کیسه صفرا 10 گرم را در شیر حلنموده بنوشید.
11. کسانکه فشار خون دارند شیر خشت را در آب هندوانه حل نموده میل کنند.
12. کسانیکه مرض قند دارند شیر خشت را در آب حل نموده 5 بعدازظهر میل کنند.
13. شیرخشت حرارت بدن را از بین میبرد.
14. افرادیکه سرخک گرفتهاند به آنها شیرخشت می دهند.
15. بیمارانی که دوران نقاهت را میگذرانند از شیرخشت استفاده کنند.
16. شیرخشت رقیق کننده اسپرم است.
17. شیرخشت از گیاه کارواش، کپ شیر، درخت گز، گیاه تارم کش و گیاه کارواش کش بدست میآید.
18. شیرخشت تسکین دهنده حرارت قلب و کبد است.
19. بهترین نوع شیرخشت نوع ایتالیایی آن میباشد که مشخصات شماره 1 را داراست و البته در مجاورت هوا زرد یا سفید مایل به قهوهای میشود.
20. در اطراف قزوین شیرخشت را از درختی به نام آره جوره بدست میآورند که شیرخشت را هم با این نام می نامند.
جا داره از زحمات شما دوست عزیز بابت اینکه مطالب را با عکس به نمایش قرار می دهید سپاسگزار باشم.
دست مریزاد