فسفر
1. فسفر همراه با کلسیم در تشکیل و نگهداری استخوانها فعالیت دارد.
2. برای اعمال متابولیکی مربوط به مغز و اعصاب و همچنین عمل ماهیچهها و تشکیل آنزیم ضرورت دارد.
3. یکی از کارهای دیگر فسفر آزادسازی انرژی بدن است.
4. فسفر مقوی اعصاب است.
5. کمبود فسفر باعث پوکی استخوان و راشیتیسم میشود.
6. کمبود فسفر ترس، بیخوابی و تشنج را افزایش میدهد.
7. کسانیکه کار فکری بیش از حد دارند، باید غذاهای فسفردار بیشتر استفاده کنند.
8. برای عملکرد فسفر، ویتامینD و کلسیم لازم است البته مقدار کلسیم باید دو برابر فسفر باشد.
9. فسفر، دردهای حاصله از آرتروز را تخفیف میدهد.
10. به تقویت لثه کمک میکند.
11. تنظیم کننده عملکرد قلب است.
12. برای عملکرد کلیه، فسفر یکی از ضروریات است.
13. کمبود فسفر باعث پیوره و چرک دندان می گردد.
14. استفاده بیش از حد آهن، آلومینیوم و منیزیم باعث کم شدن فسفر میگردد.
15. یکی از عملکردهای دیگر فسفر، ذخیره انرژی در بدن است که در هنگام نیاز سلولها در اختیار آنها قرار میدهد.
16. فسفر، در ساختمان اسیدنوکلئیک (RNA , DNA) شرکت میکند همین اسید نوکلئیکها هستند که اعمال حیاتی سلول را زیر نظر داشته در مرحله تقسیم و تکثیر سلولها و انتقال توارث دخالت مینمایند.
17. فسفر، روند بهبودی شکستگی استخوان را سریع میکند و نمی گذارد کلسیم از طریق زخم به هدر رود.
18. در این مواد غذایی فسفر موجود میباشد: شیر، پنیر، تخممرغ، گوشت، ماهی، جوانه گندم، تخمه آفتابگردان، سویا، زردآلو، جعفری، جو، گوجه، جگر، عدس، مویز، انگور، کیوی، خربزه، تمشک، توت فرنگی، یونجه، کلم، هویج، قارچ، ذرت، سیب زمینی، کاکائو، بادام، بادام زمینی، گردو، مغز گاو، جگر گوساله، میگو، زردچوبه، مارچوبه، نارگیل، کرفس، تربچه، لیمو، کاهو، فندق، شلغم، باقلا، لوبیاسبز، نخود، برنج سبوسدار، پسته، مخمر آبجو، گوشت اردک، شیر بز، میخک، فلفل سبز، تخم کدو، فلفل سیاه و روغن ماهی ساردین.
19. هنگامیکه غذای گوشتی حاوی استخوان می پزید، یک قاشق سرکه سیب در آن بریزید تا کاملاً کلسیم استخوان را گرفته و داخل آب گوشت شود.