لوبیا
1. طبع لوبیا قرمز گرم و تر و لوبیا سفید معتدل میباشد.
2. خوراک لوبیا باعث جلوگیری از سقط جنین میشود نطفه و رحم را تقویت میکند و همچنین رحم را برای پرورش اولاد آماده می سازد.
3. لوبیا باعث ازدیاد شیر می گردد.
4. لوبیا از رقیق شدن خون جلوگیری میکند و مقاومت بدن را در مقابل بیماریهای عفونی بالا میبرد.
5. خوراک لوبیا باعث تقویت حافظه می گردد.
6. کسانیکه کم خون هستند از خوراک لوبیا استفاده کنند.
7. لوبیا را میتوان بجای گوشت استفاده کرد.
8. کسانیکه خام گیاهخوار هستند هیچ وقت از جوانه خام لوبیا استفاده نکنند زیرا سمی است، زیرا در لوبیا خام ماده سمی اسید سیانیدریک تولید میشود که در اثر طبخ این ماده از بین میرود.
9. خوردن خوراک لوبیا باعث صاف شدن صدا میشود.
10. کسانیکه زیاد سفید پوست هستند میتوانند لعاب لوبیا را به پوست خود بمالند و آنگاه در معرض آفتاب قرار گیرند تا پوست برنزه شود.
11. یک ضماد خوب برای سوختگی لوبیا را بپزید سپس نرم کنید به صورت ضماد روی سوختگی بگذارید.
12. شبها لوبیا کم بخورید چون تولید نفخ میکند و باعث خوابهای پریشان می شود.
13. خوردن لوبیا بخاطر ماده اینوزیت آن باعث جلوگیری از ریزش مو می شود.
14. یک خوراک خوشمزه و مقوی با لوبیا: ابتدا شب قبل لوبیا را خیس کرده روز بعد پاچه گوسفند را با حرارت ملایم پخته کمی پیاز داغ به آن اضافه نموده سپس لوبیا را داخل آب بپزید از ادویههایی چون دارچین، زنجبیل، فلفل سیاه،نمک و کمی ریشه جو استفاده کنید. این غذا برای کسانیکه زانو درد دارند بسیار مفید میباشد و همچنین باعث ازدیاد منی می گردد.
15. لوبیا دارای انسولین گیاهی می باشد.
16. مادرانی که در دوران بارداری و دوران شیر دهی در غذای خود لوبیا را قرار میدهند باعث بلند شدن قد کودک می گردند.
17. لوبیا ضد سودا هست.
18. کسانیکه سکته مغزی کردهاند در غذای خود لوبیا را قرار دهند.
19. خوراک لوبیا فشار خون را پایین میآورد.
20. خوردن لوبیا از سرطان مخصوصاً سرطان سینه جلوگیری میکند.
21. کسانیکه مبتلا به اگزما شدهاند لوبیا را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
22. کسانیکه دیابت دارند نباید لوبیا را شب قبل خیس کنند سپس پخت کنند بطور کلی هیچ یک از بقولات را قبلاً خیس نکنند.
23. کسانیکه افسرده هستند از خوراک لوبیا استفاده کنند.
24. برای پایین آوردن قند خون میتوان از غلاف لوبیا استفاده کرد بدین صورت که غلاف سبز لوبیا را جوشانده و آب آنرا نوشیده یا مانند سبزیها پخته و میل کنند.
25. خوراک لوبیا باعث کم شدن کلسترول خون می گردد.
26. کسانیکه سرما خوردهاند میتوانند یک وعده غذای خود را به خوراک لوبیا اختصاص دهند.
27. لوبیا سفید برای افرادی که کارهای فکری دارند بسیار مفید است.
28. خوردن سوپ لوبیا درمانگر ورم اندامها یا خیز عمومی بدن میباشد.
29. برای پاک کردن خونروی خانمها بعد از زایمان و اخراج جنین مرده و اخراج جفت زنان زائیده باید لوبیا را پخته و در آب آن لوبیا بنشیند و مقداری از آب لوبیا را شیرین نموده میل کنند.
30. لوبیا چشم بلبلی، یک نوع لوبیایی است که فعلاً مصرفش در ایران بسیار کم شده است و چه خوب است که از این لوبیا که حاوی پروتئین، چربی، قند، کلسیم، آهن، ویتامینA ویتامینB1 ،ویتامینB6 ، ویتامینPP میباشد استفاده گردد.
31. یکی از روشهایی که میتوان معمول کرد برای استفادهاش این است که ابتدا لوبیا را پخته سپس برنج را به آن افزوده و میل شود بعبارت دیگر مانند عدس پلو است که به جای عدس از این لوبیا استفاده کنید.
32. خوردن جوشانده لوبیا برای دانههای جلدی مؤثر است. 100 گرم در 200 سی سی آب با کمی نمک پخته و میل شود.
33. کسانیکه بیماری قند دارند سعی کنند از خوردن کنسرو لوبیا خودداری کنند.