گوارش
استفراغ - اسهال - اسهال خونی - اشتهاآور، بی اشتهایی، کم اشتهایی - زخم اثنی عشر - زخم معده - زرد آب - معده – ورم معده – ترشی معده – رطوبت معده– التهاب معده – سوزش و درد معده - کرم معده، #روده - کرم کدو - هاضمه - سوء هاضمه
استفراغ
1. جهت درمان استفراغ عصبی 4 گرم برگ سرشاخه گلدار ریحان را در 100 سیسی آب دمکرده 3 بار در روز میل شود.
2. اگر استفراغ بخاطر ترش کردن معده باشد یک استکان از دمکرده شوید یا خود شوید بعد از غذا میل شود.
3. برای استفراغهای پی در پی همراه غذا فلفل سبز میل شود.
4. برای حالت معده تهوع بخاطر سردی مزاج یک گرم نعنا و کمی نبات در 100 سیسی آبجوش 20 دقیقه دمکرده بعد از غذا بنوشند.
5. عرق نعنا 100 گرم با 150 گرم آب مخلوط نموده هر یک ساعت 2 قاشق غذاخوری بنوشند.
اسهال - اسهال خونی
1. از دمکرده مرزه بنوشند.
2. از سوپ هویج استفاده شود.
3. برای درمان اسهال باقلا را با آب پخته در انتها به آن سرکه اضافه نمائید سپس با پوست میل شود.
4. یک گرم نعنا یا #پونه در 100 سیسی آبجوش دمکرده آهسته آهسته میل شود.
5. گل ترب 3 گرم را در 150 سیسی آب جوشانده روزی سه فنجان میل شود.
6. از خوردن خیار خودداری شود.
7. برای درمان اسهال 10 گرم سوسن را در 500 سیسی آب جوشانده کمکم میل شود.
8. کسانی که اسهال شدهاند از پوره سیب زمینی و نعنا بعنوان غذا استفاده کنند.
9. کسانی که اسهال شدید شدهاند سیبزمینی را همراه سیر میل کنند.
10. سرخ کرده تخم ترشک براب اسهال های خونی و صفراوی مفید میباشد.
11. برای درمان اسهال خونی یک قاشق مرباخوری از پودر ریشه ریواس میل شود.
12. برای اسهال خونی از دمکرده شنگ 4 گرم در 200 سیسی آبجوش دمکرده میل شود.
13. قارچ اسهال و اسهال خونی را برطرف میکند.
اشتهاآور، بی اشتهایی، کم اشتهایی
1. به اطفالی که کماشتها هستند سوپ اسفناج بدهید.
2. بابونه 2 گرم را در 150 سیسی آبجوش 10 دقیقه دمکرده بعد از هر غذا میل شود اشتهاآور است.
3. پونه 5 گرم را در 150 سیسی آبجوش 15 دقیقه دمکرده بعد از هر غذا یک فنجان میل شود اشتهاآور میباشد.
4. ترخون اشتهاآور میباشد همراه غذا میل شود.
5. آش ترشک میل کنند اشتهاآور میباشد.
6. سوپ تره و تره برای کودکان رنجور و کماشتها بهترین دارو میباشد به خاطر پتاسیم که در آن موجود است.
7. کسانی که کماشتها هستند از سوپ جعفری و یا همراه غذای خود از جعفری خام استفاده کنند.
8. از سالاد چغندر استفاده شود چغندر قرمز را پخته رنده کرده با یک حبه سیر مخلوط کرده میل شود اشتهاآور میباشد.
9. خوردن ریحان همراه غذا باعث هضم و رفع کماشتهایی میگردد.
10. خوردن ریواس باعث بازشدن اشتها میگردد.
11. خوردن سیر باعث بازشدن اشتها میگردد.
12. برای رفع کماشتهایی از دمکرده شاه تره بعد از هر غذا یک فنجان میل کنند 6 گرم در200 سیسی آبوش20 دقیقه دمکرده بمدت یک هفته میل شود.
13. برای درمان کماشتهایی از شنگ در آش سبزی استفاده شود. شنگ را میتوان در آش رشته استفاده کرد چون باعث خوش طعم شدن آش میگردد.
14. خوردن بولاغ اوتی بصورت دمکرده و خام اشتهاآور میباشد.
15. فلفل سبز محرک اشتها میباشد همراه غذا میل شود.
16. اگر کماشتهایی بعلت ضعف عمل دستگاه هاضمه باشد 6 گرم کاسنی را در 200 سیسی آبجوش 20 دقیقه دمکرده روزی 3 فنجان، بعد از غذا یک فنجان میل شود.
17. اگر کاهو با سکنجبین خورده شود بازکننده اشتها است.
18. کرفس مخصوصاً برگ های آن اشتهاآور میباشد.
19. برگ کنگر 10 گرم را در یک لیتر آب جوشانده هر 6 ساعت یک لیوان میل شود اشتهاآور میباشد.
20. خوردن کنگر و کنگر فرنگی بازکننده اشتها میباشد.
21. قبل از غذا یک عدد گوجه میل شود اشتهاآور است.
22. برای درمان کماشتهایی تخم هویج 5 گرم را در200 سیسی آبجوش در یک فلاکس دمکرده روزی سه فنجان بنوشند.
زخم اثنی عشر
1. خوردن بامیه بخاطر لعابی که دارد برای زخم اثنی عشر مفید است.
2. خوردن خیار شور ممنوع میباشد.
3. برای زخم اثنی عشر از سوپ شنگ استفاده کنید.
زخم معده
1. کسانی که زخم معده دارند از بادنجان آبپز استفاده کنند.
2. از خوردن دنبلان (یک نوع قارچ میباشد) خودداری کنند.
3. کسانی که زخم معده دارند از پوره سیب زمینی بعنوان غذا استفاده کنند و یا از آب سیب زمینی جرعهجرعه بنوشند.
4. نوشیدن آب سیبزمینی برای ورم معده نیز مفید میباشد.
5. از سوپ سیر استفاده کنید.
6. کسانی که زخم معده دارند از خوردن شوید خودداری کنند ممکن است خونریزی کنند.
7. روزی 3 قاشق آب شنگ میل شود.
زرد آب
1. جهت استخراج زردآب 20 گرم آب برگ و ساقههای ترب را با کمی شکر در یک لیوان آب مخلوط نموده میل شود.
معده – ورم معده – ترشی معده – رطوبت معده– التهاب معده – سوزش و درد معده
1. بابونه 2 گرم را در150 سیسی آبجوش مدت 10 دقیقه دمکرده بعد از هر غذا یک فنجان میل شود.
2. برای درد معده 3 گرم بابونه را در 150 سیسی آبجوش 20 دقیقه دمکرده روزی سه فنجان میل شود.
3. بادرنجبویه 3 گرم را در 100 سیسی آبجوش 20 دقیقه دمکرده بعد از غذا یک فنجان میل شود.
4. برای درمان نفخ معده آویشن، مرزنجوش، رازیانه و بادرنجبویه از هر کدام 10 گرم مخلوط و پودرکرده 4 گرم را در200 سیسی آب چند دقیقه جوشانده نیم ساعت دمکرده بعد از غذا یک فنجان میل شود.
5. برای درمان تنگی سر معده و تنبلی و نفخ آن بین غذا نصف استکان عرق بومادران بمدت یک هفته بنوشید خانمها در دوران عادت ماهانه میل نکنند.
6. بومادران 3 گرم را در 200 سیسی آبجوش 20 دقیقه دم کنید بعد از هر غذا یک فنجان میل شود.
7. خوردن زیاد پونه برای معده مناسب نمیباشد.
8. خوردن ترخون همراه غذا باعث تقویت معده میشود.
9. برای درمان معده دردی که در اثر غذا باشد 10 گرم ترخون را در 300 سیسی آب جوشانده روزی 3 فنجان میل شود.
10. نوشیدن چای سبز یک ساعت بعد از غذا باعث تقویت معده میگردد.
11. برای درمان رطوبت معده (رطوبتهایی که در معده سد شدهاند و با استفاده از ترشیدگی غذا بصورت کف بلغم از گلو خارج میشود و گاهی بدون اراده آب دهان بیرون میریزد) ریحان تازه، شوید، مرزه بعنوان سبزی همراه غذا میل شود.
12. برای تقویت معده و روده روزی 4 قاشق شربت ریواس میل شود.
13. خوردن سیر معده را تقویت میکند.
14. برای تقویت معده آب شاه تره 50 گرم، تمرهندی 50 گرم، عسل 50 گرم را مخلوط نموده در فواصل غذا (10 صبح و 5 عصر) میل شود.
15. برای درمان نفخ معده و روده بعد از غذا شوید یا از دمکرده آن استفاده شود.
16. برای درمان سوزش معده در صورتی که زخم معده نباشد همراه غذا شوید میل شود.
17. برای بوی تعفن معده شوید را همراه غذا بخورید.
18. از علف چشمه بعنوان سبزی و دمکرده استفاده شود برای تقویت معده مفید میباشد.
19. همراه غذا فلفل سبز میل شود.
20. برای تقویت معده یک ساعت بعد از غذا از دمکرده چای کاکوتی بنوشند.
21. کسانی که معده ضعیف دارند کدو سبز غذای مناسبی است.
22. برای تقویت معده تخم کرفس 5 گرم را در150 سیسی آبجوش دمکرده بعد از غذا یک فنجان بنوشند.
23. برای تقویت معده دمکرده مرزنجوش 5 گرم را در200 سیسی آبجوش 20 دقیقه دمکرده با عسل شیرین نموده بعد از غذا یک فنجان بنوشند.
24. برای تقویت معده و ضد نفخ آن همراه غذا از مرزه استفاده شود.
25. برای تقویت معده هویج را بصورت خام یا پخته همراه غذا میل کنید.
27. کسانی که ورم معده دارند از خوردن اسفناج خودداری کنند.
28. جهت برطرف کردن نفخ معده بعد از غذا تره فرنگی میل شود.
29. برای رفع التهاب معده بعد از غذا خیارچنبر میل شود.
30. کسانی که ناراحتی معده دارند خیار کم مصرف کنند و فقط بعد از غذا بخورند.
31. جهت درمان ناراحتیهای معده، نفخ، ترشی 15 گرم پودر ریشه ریواس را در 300 سیسی آبجوش بمدت 20 دقیقه دمکرده و قبل از غذا یک استکان بنوشید.
32. برای ورم معده از سوپ سیر استفاده شود.
33. ترشی شلغم رطوبت معده را از بین میبرد.
34. اگر نفخ و باد در معده در اثر رطوبت باشد: تخم هویج، تخم شلغم، تخم ترب، تخم کرفس را بمقدار مساوی مخلوط کرده سائیده روزی 7 گرم با یک لیوان آبجوش دمکرده نیم ساعت بعد از غذا بنوشید.
کرم معده، روده - کرم کدو
1. برای از بین بردن کرمها ابتدا بمدت 20 ساعت چیزی نخورید سپس اسفناج را بمقدار بسیار کمی آبپز کنید سپس کمی نمک بزنید میل کنید.
2. برای دفع کرم 10 گرم بابونه را در300 سیسی آبجوش 10 دقیقه دمکرده صبح ناشتا یک فنجان و ظهر و شب نیم ساعت قبل از غذا یک فنجان میل شود.
3. خوردن بامیه باعث از بین رفتن کرم معده و کرمک می شود.
4. بومادران 2 گرم را در 100 سیسی آبجوش 15 دقیقه دمکرده صبح میل شود و مجدداً شب هم 2 گرم بمدت 3 روز میل شود.
5. بومادران 2 گرم را در 100 سیسی آب جوشانده می گذاریم سرد شود سپس یک قاشق عسل به آن اضافه نموده صبح ناشتا ابتدا یک قاشق عسل میل شود پس از نیم ساعت آن جوشانده را میل کنید بمدت 3 هفته این عمل تکرار شود.
6. پونه 20 گرم، نمک 5 گرم، عسل 75 گرم را مخلوط نموده قبل از غذا یک قاشق غذاخوری میل شود برای دفع کرم کدو بسیار مناسب است.
7. برای کشتن کرم صبح ناشتا نصف استکان آب شاهی میل شود.
8. جهت دفع کرمهای ریز روده جعفری خشک 3 گرم، کرفس خشک 3 گرم، بنفشه خشک 3 گرم را در300 سیسی آب جوشانده صبح ناشتا بمدت 4 روز میل شود.
9. برای دفع کرم روده 5 گرم سوسن را در 300 سیسی آب جوشانده با کمی عسل شیرین کرده میل شود.
10. برای دفع کرم صبح ناشتا یک استکان آب سیب زمینی بمدت 4 روز میل شود.
11. برای دفع کرم کدو شب سالاد سیبزمینی بعنوان غذا و 60 گرم روغن مایع گردو میل شود.
12. خوردن سیر کرم معده و روده را از بین میبرد.
13. برای دفع انگلی که به طرف سینه آمده است عدس، سرکه و سیر بعنوان غذا میل شود.
14. یک سیر بزرگ را بمدت 20 دقیقه در شیر جوشانده و صبح ناشتا میل شود تا ظهر غذای دیگری خورده نشود و این عمل را آنقدر ادامه دهید تا تمام کرم کدو دفع شود.
15. علف چشمه ضد کرم است.
16. کاسنی ضد انگل می باشد.
17. تخم کدو ضد کرم است حدود 300 دانه صبح میل شود.
18. برای درمان کرم کدو: مغز تخم خام کدو 30 تا 50 گرم (پوست نازک روی مغز حتماً باشد) را آسیاب نموده هم وزن آن عسل مخلوط کرده صبح ناشتا میل شود 5 ساعت بعد یک مسهل بخورند و سپس در آب گرم بنشینند.
19. تخم گشنیز ضد کرم است و از رشد آن در معده جلوگیری می کند.
20. برای دفع کرم معده و کرم کدو 10 گرم مرزه را در 300 سیسی آبجوش در یک فلاکس بمدت 20 دقیقه دمکرده قبل از صبحانه، ناهار و شام یک استکان بنوشند.
21. برای دفع کرمهای شکم، نعنا همراه انار ترش میل شود.
22. بمدت 8 روز صبح ناشتا 200 گرم هویج خام با کمی آبلیمو میل شود.
هاضمه - سوء هاضمه
1. اسفناج مخصوصاً بورانی آن تمیز کننده دستگاه هاضمه است.
2. برای هضم غذا 2 گرم بابونه را در 150 سیسی آبجوش دمکرده میل شود.
3. برای رفع سوء هاضمه و سوزش معده بادرنجبویه خشک 15 گرم، رازیانه 10 گرم، دارچین 3 گرم را مخلوط نموده 4 گرم در200 سیسی آبجوش 20 دقیقه دمکرده بعد از هر غذا یک فنجان میل شود.
4. خوردن بامیه ممکن است سوء هاضمه یا ایجاد تهوع نماید.
5. پونه 5 گرم را در 150 سیسی آبجوش بمدت 15 دقیقه دمکرده بعد از هر غذا یک فنجان میل شود.
6. یک نسخه برای سوء هاضمه: برگ نعنا 3 گرم، برگ آویشن 4 گرم، برگ پونه 3 گرم را در 300 سی سی آب جوشانده بعد از غذا یک فنجان میل شود.
7. کسانی که میخواهند غذایشان هضم شود و بدنشان قوی گردد همراه غذا پیاز خام بخورند.
8. کسانی که دستگاه هاضمه ضعیف دارند کمتر پیاز بخورند.
9. ترب برای دستگاه هاضمه مفید است همراه غذا خورده شود.
10. افراط در خوردن ترب باعث دیر هضم شدن و ناراحتی معده میگردد.
11. خوردن ترتیزک یا شاهی به هضم غذا کمک می کند.
12. کسانی که غذای سنگین خوردهاند و هیچ غذایی را هضم نمیکنند از سوپ تره فرنگی استفاده کنند.
13. معدههایی که به هم خورده است و هیچ غذایی را هضم نمیکند از سوپ تره فرنگی استفاده کنند.
14. جعفری اختلالات هاضمه را تنظیم میکند.
15. خوردن شیر با چای در هضم آن مشکل ایجاد میکند.
16. چای باعث زود هضم شدن غذا میشود.
17. کسانی که ترش میکنند و یا سوزش گلو در اثر ترش کردن دارند خرفه را خام یا پخته 20 دقیقه بعد از غذا میل کنند.
18. آب سیب زمینی خام بالای غذا میل شود.
19. از سیب زمینی_ترش بصورت آبپز بعد از غذا یک یا دو عدد میل شود.
20. برای تقویت مزاج 6 گرم شاه تره را در 200 سیسی آبجوش 20 دقیقه دمکرده بعد از غذا یک فنجان میل شود.
21. برای رفع سوء هاضمه همراه غذا شوید میل شود.
22. همراه غذا فلفل سبز میل شود.
23. قارچ ناراحتی های گوارشی را برطرف می کند.
24. خوردن گشنیز مانع ترش شدن غذا در معده میشود(ترش کردن).
25. برای سوء هاضمه بعد از غذا یک سوم استکان عرق نعنا و یا یک گرم نعنا را در 100 سیسی آبجوش 20 دقیقه دمکرده صاف نموده میل شود.
26. برای درمان سوء هاضمه هویج خام کمتر خورده شود.
27. هویج به هضم غذا کمک میکند.