بادیان ختائی
تقویت معده - ناراحتیهای ریوی - شادی آور - کمر درد - تقویت بینایی - افزایش شیر - دفع کرم - تنظیم ضربان قلب - رماتیسم و...
* نامهای دیگر : انیس ستارهای، انیس چینی و انیسون بری میباشد.
1. طبع آن گرم و خشک است.
2. خوردن زیاد آن باعث مسمومیت، لرزش و تشنج صرعی میگردد.
3. برای تقویت معده بعد از غذا 2 گرم از گرد آن میل شود.
4. برای افزایش شیر یک گرم بادیان را در 150 سیسی آبجوش 20 دقیقه دمکرده بمدت یک هفته بنوشید.
5. جهت ناراحتیهای ریوی یک گرم در 150 سیسی آبجوش 10 دقیقه دمکرده روزی 3 فنجان بمدت یک هفته بنوشید.
6. دمکرده بادیان ختائی شادی آور میباشد.
7. جهت تسکین کمر درد 10 گرم بادیان ختائی را در 30 گرم عرق طارونه جوشانده سپس 100 گرم روغن کنجد به آن اضافه کنید بگذارید بجوشد تا عرق تبخیر شود و فقط روغن بماند سپس به محل درد بمالید.
8. جهت تقویت بینایی بمدت یک هفته روزی یک گرم در 150 سیسی آبجوش 10 دقیقه دمکرده روزی 3 فنجان بنوشید.
9. برای تسکین درد رماتیسم از روغن بادیان ختائی به محل درد بمالید و بمدت یک هفته روزی یک گرم از گرد آن بعد از غذا میل کنید. طرز تهیه روغن در قسمت کمر درد گفته شده است.
10. جهت تسریع گردش خون و تنظیم ضربان قلب بمدت یک هفته روزی یک گرم از گرد آن میل شود با نظر پزشک مصرف شود.
11. جهت دفع کرم روزی 2 گرم بمدت 3 روز از بادیان ختائی میلشود.