آش انگور
اسهال - استفراغ - دل درد - یبوست - مسهل قوی - از بین بردن سفیدک چشم - جوش دهان - باد سرخ - جرب - جذام و...
* نامهای دیگر : سیاه آلو، اشنگور، خوشه انگور، خَرِزال، وُشر، سیاه درخت، کولی کک، آلجاره، عوسج، سیاه تیس و شوکه الصباغین میباشد.
1. مصرف زیاد آن باعث اسهال، استفراغ و دل درد می گردد مخصوصاً که پوست آن خشک نشده باشد خانمهای حامله از آن استفاده نکنند.
2. برای استفاده از این گیاه باید شربت آنرا تهیه نمود که بدین روش است: 4 گرم تخم، 1 لیتر آب، 300 گرم شکر را جوشانده و یا 15 گرم پوست درخت، 1 لیتر آب، 300 گرم شکر جوشانده صاف نموده در موقع ضروری استفاده شود.
3. برای درمان یبوست به نسبت هر سال سن بیمار حدود 2 گرم از شربت استفاده شود ولی نباید بیش از 40 گرم شود.
4. آش انگور بخاطر اینکه مسهل قوی است سعی کنید کمتر استفاده کنید مخصوصاً کسانی که مبتلا به گاسترید و بواسیر می باشند.
5. برای از بین بردن سفیدک چشم آب آنرا بمدت 7 روز در چشم بچکانید.
6. مالیدن برگ آش انگور بر پیشانی از چشم درد جلوگیری می کند.
7. جویدن برگ این گیاه جوشهای دهان را از بین میبرد.
8. برای درمان باد سرخ برگهای تازه آنرا بصورت ضماد بگذارید.
9. خوردن عصاره برگ آن برای بیماری جرب مفید است.
10. در گذشته برای معالجه جذام بیخ درخت آش انگور را گرفته خرد نموده هر روز 30 گرم در یک لیتر آب میجوشاندند تا یک سوم شود سپس صاف کرده 5 قسمت نموده تا شب میل میکردند و 2 روز به بیمار قلیه گوشت با اسفناج میدادند و روز سوم جوشانده را مینوشیدند.
11. سعی کنید پوست آن کاملاً خشک شود بعد استفاده کنید.