کلسیم
1. کلسیم برای رشد و استحکام استخوانها و دندانها ضروری می باشد.
2. کلسیم عامل مهم انعقاد خون است.
3. کلسیم برای انقباض عضلات لازم و کمبود آن باعث تشنج می شود.
4. کلسیم انقباضات عضله قلب را تقویت میکند.
5. کلسیم برای اعمال اعصاب لازم است یعنی انتقال پیامهای عصبی و هدایت امواج عصبی را تسهیل می کند.
6. کلسیم باعث تقویت و قدرت دفاعی گلبول های سفید می گردد.
7. کلسیم در هنگام تقسیم سلولها دخالت می نماید.
8. برای تسکین و معالجه خارشهای پوستی نیاز به کلسیم است.
9. کلسیم باعث افزایش شیر میشود.
10. کلسیم تنظیم کننده ضربان قلب است.
11. برای برطرف کردن بیخوابی مفید میباشد.
12. کلسیم به سوخت و ساز آهن در بدن کمک میکند.
13. کمبود کلسیم باعث نرمی استخوان و پوکی آن میشود.
14. مصرف چربی زیاد باعث کم شدن کلسیم میشود سعی کنید که در جذب مواد چربی در بدن اختلال بوجود نیاید.
15. اسید اگزالیک (Oxalic Acid) که در شکلات است مانع جذب کلسیم میگردد.
16. خانمهایی که در عادت ماهانه دچار درد میشوند اگر کلسیم را افزایش دهند درد را تسکین خواهد داد.
17. کسانیکه کلسیم زیادی مصرف کنند ممکن است مستعد بیماری مجاری ادراری شوند.
18. جویدن استخوان مرغ به کلسیم شما میافزاید.
19. ناآرامی های دوران رشد نوجوانان، اگر میزان کلسیم آنها را افزایش دهیم، برطرف می گردد.
20. وجود کلسیم از کرم خوردگی دندان جلوگیری میکند.
21. کمبود کلسیم ،همچنین ازدیاد آن باعث درد پا و کمر درد می گردد .
22. بعضی از گیاهان که در آنها اسیداگزالیک و یا املاح اگزالیک وجود دارد از جذب کلسیم جلوگیری میکند مانند ترشک، اسفناج و ریواس.
23. اگر چنانچه داروی کلسیم به شما تجویز شد هیچگاه آنرا همراه غذا نخورید چون ممکن است در روده با روغنها ترکیب شود و از جذب کلسیم جلوگیری کند.
24. استفاده بیش از حد کلسیم باعث دفع فسفر میشود در نتیجه کم هوشی بوجود میآید.
25. استفاده زیاد کلسیم موجب یبوست و کماشتهایی می گردد.
26. در این مواد غذایی کلسیم موجود میباشد: شیر، پنیر، عدس، لوبیا، شاهی، گل کلم، زیتون، فندق، بادام، انجیر، انگور، زرد آلو، گیلاس، #سیب، موز، پرتقال، ماهی آزاد، تخمه آفتابگردان و کلم.