جلپ
سردردهای کهنه - سرفه کهنه - تب - درد مفاصل - سیاتیک - ملین و...
* نامهای دیگر: جَلِب و چلاپا می باشد.
1. طبع آن گرم و خشک است.
2. جهت سردردهای کهنه ، سرفه کهنه و تبهای مزمن 3 – 1 گرم گیاه خشک را که معمولاً از غده ریشههای این گیاه استفاده می شود نرم کوبیده با 25 گرم گل قند مخلوط نموده 4 – 3 بار در روز میل کنند سپس کمی عرق رازیانه یا انیسون بالای آن بنوشند.
3. جهت تسکین درد کلیه از روش شماره 2 استفاده شود.
4. جهت سیاتیک ، درد مفاصل مانند شماره 2 استفاده شود.
5. خوردن نیم گرم غدد ریشه این گیاه با زرده تخممرغ همراه 120 گرم آب و 30 گرم قند ملین می باشد.