مالت جو
1. طبع آن گرم است.
2. مالت جو دارای ویتامینB1،ویتامینB2،ویتامینB3،ویتامینB8، ویتامینE، ویتامینK ، فسفر ، آهن و مس می باشد.
3. مالت از جوانه جو به دست میآید و برای تهیه آن 24 ساعت جو را در آب خیس میکنیم، سپس آب اضافی آنرا گرفته در سبد کوچکی میریزیم و سبد را داخل یک پاکت پلاستیکی میگذاریم و 24 ساعت داخل پاکت بماند. جو جوانه میزند و بیاد داشته باشید غلاتی که جوانه زد منجمله جو بسیار مقوی هستند نباید بیش از دو قاشق خورد مخصوصاً کسانیکه فشار خون دارند.
4. کسانیکه یبوست دائم دارند روزی یک قاشق و شب وقت خواب مالت جو بخورند.
5. قند خون را پائین میآورد روزی یک قاشق مصرف شود.
6. زخم معده و اثنی عشر را التیام میدهد.
7. طول عمر را زیاد میکند.
8. از ساخته شدن سنگ صفرا جلوگیری میکند
9. برای کمر درد و پا درد مفید است.
10. از ریزش مو جلوگیری میکند
11. لاغری را برطرف میسازد.
12. برای واریس مفید میباشد.
13. باعث رشد قد میشود.
14. از سفید شدن مو جلوگیری میکند.
15. برای کسانیکه تصلب شرایین دارند مفید میباشد.
16. برای تقویت حافظه مفید است.
17. زیادی ترشح غده تیروئید را بر طرف میسازد.
18. خشکی مو را برطرف میسازد.
19. کلسترول خون را پایین میآورد.
20. بیخوابی را درمان میکند.
21. سوء هاضمه را از بین میبرد.
22. خانمهای حامله از مصرف آن خودداری کنند چون باعث سقط جنین میشود.
23. اساساً مالت به جوانههای غلات گفته میشود و لغتی است که به زبان فرانسوی و انگلیسی هم به همین نام نامیده میشود و در ایران هم مصطلح است و بیشتر به همین نام شنیده میشود. هر وقت صحبت از مالت میشود مالت جو را در نظر میگیریم.
24. مالت برای کم خونی، سوء هاضمه و رفع آب آوردن انساج بدن مفید است.
چون صحبت از جو و مالت جو شده است، جا دارد که در رابطه با مخمر آبجو مطالبی نوشته شود.
بعضیها این را با آبجو اشتباه میگیرند. باید بگوییم که مخمر آبجو یک نوع قارچ است. قارچی بسیار مفید که دارای آنزیمهای متعددی همچون پسین، فسفاتاز، هیدروژناژ، کاتالاز، انورتین، زیمازو، پرتئازهای مختلف دارای پروتئین و گلوسیدها و لیپیدها و مواد معدنی میباشد. مخمر آبجو بصورت قرص یا پودر در داروخانهها پیدا میشود و برای امراضی چون : کورک ، گل مژه ، جوشهای صورت ، سوءه هاضمه ، نفخ روده ، گریپ ، کمبود ویتامینB ، حصبه ، ذات الریه و مرض قند مفید می باشد.