یُد
1. ید در بدن یک انسان سالم و بالغ حدود 20 تا 50 میلیگرم وجود دارد که دو سوم آن در غده تیروئید (غدهای که در جلوی گردن است) می باشد.
2. ید موجب نشاط، شادابی، سرزنده بودن و تناسب اندام می گردد.
3. ید برای رشد و نمو و روئیدن مو لازم است.
4. در حفظ سلامت مو، ناخن، پوست و دندان مؤثر است.
5. در سوزاندن چربی ها برای لاغر شدن کمک می کند.
6. کمبود آن باعث بیماری گواتر می گردد.
7. کمبود ید باعث کم هوشی و کوتاهی قد می گردد.
8. مصرف زیاد کلم خام باعث میشود بدن به اندازه کافی ید جذب نکند.
9. ید فشارهای عصبی را کاهش می دهد.
10.ید به ساخت کلسترول خون کمک میند و همچنین از رسوب کلسترول در عروق جلوگیری نموده و چربیهای ناخواسته و اضافی بدن را می سوزاند.
11.کمبود ید در بدن باعث تشویش و نگرانی می شود.
12.ید برای معالجه نرمی استخوان، بیماریهای پوستی و سل نقش ارزندهای دارد.
13.استفاده از مواد الکلی باعث از بین رفتن مواد ید می گردد.
14.ید باعث بر طرف شدن خون مردگی عضلات می شود.
15.ید تنظیم کننده دستگاه قلبی و عروقی است.
16.کمبود ید امکان افزایش سرطان غده تیروئید را دارد.
17.ید تنظیم کننده تولید مثل است, این اعمال به عهده هورمون تیروئید است که در بعضی مواقع از ارگانهای دیگر نیز کمک دریافت می کند.
18.کسانیکه گواتر دارند از خوردن شلغم، برگ و تخم کلم، خردل و از گیاهان تیره شب بو مانند کیسه کشیش خوددداری کنند.
19.مواد غذاییکه در آنها ید موجود می باشد: سبزیها که در خاک غنی از ید روئیده باشند، پیاز، تمامی غذاهای دریایی، روزی یک قاشق چایخوری آب دریا، استنشاق هوای دریا یکی از راههای بسیار خوب تغذیه ید میباشد، تربچه، سیب زمینی، مارچوبه، هویج، گوجه، اسفناج، نخود، قارچ، کاهو، موز، توت فرنگی، زرده تخم مرغ، شیر، پنیر، روغن کبد ماهی، کنگر، تره فرنگی، ترشک، تره، انگور، شاهی و بولاغ اوتی.