افسردگی - غم و اندوه
1. اسفناج برای افرادی که افسرده هستند و یا احساس خستگی و گرفتگی میکنند مفید می باشد.
2. خوردن بادرنجبویه نشاط آور است.
3. غم و اندوهی که بر اثر غلبه بلغم یا سودا باشد خوردن بادرنجبویه آنرا از بین می برد.
4. شربت پیاز روزی 3 قاشق همراه آب میل کنند.
* طرز تهیه شربت پیاز: آب پیاز100 گرم، آب400 گرم و شکر400 گرم می جوشانیم تا شربت شود.
5. خوردن ترشک نشاط آور است.
6. وقتی زیاد غصه دارید خیار بخورید چون برطرف کننده غم است.
7. ریحان 8 گرم را در 400 سیسی آبجوش 20 دقیقه دمکرده روزی 3 فنجان میل شود.
8. شربت ریواس شادی بخش است.
9. برای رفع غم و اندوه سوسن، جعفری، بادرنجبویه و ریحان بعنوان سبزی خوردن همراه غذا میل شود.
10. مصرف زیاد سیب زمینی باعث افسردگی و آشفتگی فرد می شود.
11. کاسنی 6 گرم را در 200 سیسی آبجوش 20 دقیقه دمکرده روزی 3 فنجان میل شود جهت افسردگی ریشه کاسنی را بمدت 12 ساعت در آب خیسانده سپس جوشانده روزی 2 فنجان میل شود.
12. تخم گشنیز 2 گرم را در 200 سیسی آبجوش 20 دقیقه دمکرده به دو مرحله 10 صبح و 5 عصر با کمی عسل شیرین نموده هفتهای 2 روز بنوشند.
13. لوبیا سبز را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
14. مرزنجوش 5 گرم را در 200 سیسی آبجوش 20 دقیقه دمکرده هفتهای 2 روز، روزی 3 فنجان میل شود.
15. دمکرده نعنا برطرف کننده افسردگی و خستگی روحی می باشد.