پیسی (برص)
1. ابتدا بادنجان را آبپز نموده سپس کوبیده و له کرده صاف نموده و آب حاصله را با روغن زیتون مخلوط کرده، حرارت میدهیم تا آب آن تبخیر شود سپس صبح و شب به محل تغییر رنگ میمالیم.
2. برای درمان لک و پیسی هر ماه بمدت یک هفته از دمکرده بومادران بنوشند 3 گرم در 150 سیسی آبجوش 20 دقیقه دمکرده صاف نموده روزی سه فنجان همراه عسل میل شود.
3. برای بیماری برص پیاز را کوبیده با عسل، نمک و باروت مخلوط کرده بصورت ضماد روی لک بگذارید.
4. به محل برص روغن ترب بمالید. طرز تهیه در بخش لقوه توضیح داده شده است.
5. روناس 20 گرم، روغن کنجد 20 گرم، تخم ترب 20 گرم، خردل 20 گرم، تخمها را سائیده با روغن زیتون مخلوط کرده کمی سرکه به آن اضافه میکنیم در محل میمالیم.
6. خوردن شاهی ممنوع می باشد.
7. امام صادق(ع) فرمودهاند: اگر کسی شب شاهی بخورد موجب مرض برص می شود.
8. تره را بصورت ضماد بگذارید.
9. جعفری را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
10. ماش را با چغندر پخته میل شود.
11. جهت برص پودر ریشه ریواس را با عسل مخلوط کرده به محل بمالید.
12. برای درمان پیسی سیر خام را کوبیده با کمی نشادر مخلوط کرده با احتیاط زیر نظر پزشک بر پوست بمالند.
13. بمدت 10 روز، روزی 7 گرم تخم علف چشمه یا خود علف چشمه با شیر بز میل شود و همچنین از علف چشمه بصورت کوکو، آش و سبزی خوردن استفاده شود.
14. برای درمان برص ابتدا چند روزی غذای ملین خورده شود تا معده و روده خوب تمیز گردد سپس 15 روز هر روز 10 گرم از بذر غازیاقی مخلوط با عسل میل شود و در مقابل تابش آفتاب قرار گیرند و غازیاقی تازه را کوبیده با خشخاش مخلوط نموده بصورت ضماد روی لک بگذارید.
15. شیره کاهو که از ساقه جدا می شود با شیر دختر (بانویی که نوزادش دختر است) مخلوط نموده روی پیسی بمالید.
16. برای از بین بردن پیسی پوست خشک کدو را سوزانده و خاکستر آن را با سرکه مخلوط کرده بر روی لکههای سفید و سیاه پوست بمالند.
17. کرفس از پیسی جلوگیری می کند.
18. برای درمان برص ناخن کرفس را در برنامه غذایی خود قرار داده بر بدن حنا بمالید و سر را گل ختمی مالیده سپس بشوئید.
19. برگ کلم را با سرکه مخلوط نموده بصورت ضماد بگذارید.
20. کنگر برای بیماری برص مفید می باشد.
21. بخاطر وجود هورمون های گیاهی کنگر، باعث تقویت غدد می شود در نتیجه برای معالجه برص مفید می باشد، زیرا این بیماری در اثر بهم خوردن ترشحات داخلی بوجود میآید.
22. برای درمان برص از آش گشنیز همراه آب غوره میل شود.