انبه
اسهال - دستگاه گوارش - کلیه و مثانه - ضعف بینایی - سرماخوردگی - کاهش تب - ضد خونریزی- دردهای رماتیسمی - سرفههای سخت - بواسیر خونی - اشتهاآور -درازی و سیاهی مو - قابض – خارش- جرب- بیماریهای خونی - تقویت معده – مقوی نیروی جنسی و ...
1. انبه میوهای است با طبع گرم و خشک، نارس آن سرد و خشک می باشد.
2. بخاطر وجود تانن در پوست انبه برای معالجه اسهال مفید است. طریقه مصرف : یک قاشق چایخوری کوبیده پوست انبه دو مرتبه در روز.
3. انبه مقوی جسم و روح و دستگاه گوارش است.
4. کلیه و مثانه را تقویت می کند. یک ساعت قبل از غذا یا بعنوان غذا میل شود.
5. رنگ چهره را باز می کند. مانند شماره 4 میل شود.
6. کسانی که مزاج گرم دارند در خوردن آن افراط نکنند.
7. از بین برنده بو بد دهان است.
8. افراد سوداوی و بلغمی کمتر انبه بخورند چون تولید بلغم و سودا می کند.
9. خوردن انبه ضعف بینایی می آورد.
10. گوشت میوه انبه جریان خون را رونق می بخشد.
11. برای کاهش تب و سرماخوردگی از کمپرس و یا حمام برگ درخت انبه استفاده می شود.
12. گرد برگهای سوخته انبه ضدخونریزی می باشد.
13. جهت درمان دردهای رماتیسمی از دمکرده پوست ریشه آن بصورت حمام استفاده شود یا اینکه بصورت ضماد بگذارید.
14. مغز هسته آن برای سرماخوردگی و سرفههای سخت مفید است.
15. مغز هسته انبه جهت بواسیر خونی و قطع خونریزی رحم خارج از موقع قاعدگی بکار می رود.
16. میوه تازه ترش انبه صفرا را تشکیل میدهد و اشتهاآور است و باید گفت برای بلغمی ها و سوداییها مضر است.
17. اگر شکوفه تازه آنرا با شکر مخلوط کرده و هر روز بخورند از سرعت انزال جلوگیری می کند. میزان مصرف 40 گرم شکوفه تازه خشک کرده بعلاوه 120 گرم شکر برای 14 روز.
18. مزمزه برگ و گل انبه باعث تقویت دندان و لثه می شود.
19. روغن انبه برای درازی و سیاهی مو و ریزش مو مفید است.
20. طرز تهیه روغن انبه : پوست خام انبه در آفتاب پرورده شده باشد و سپس با روغن زیتون مخلوط و عصاره آن گرفته شود و روغن را به مو بمالند.
21. انبه دفع کننده اخلاط است.
22. برای انواع سر درد مفید است. عصر و شب به عنوان شام میل شود.
23. انبه چاق کننده است همراه صبحانه میل شود.
24. افراط در خوردن انبه باعث سوء هاضمه و فاسد شدن خون می شود و بچهها به امراض پوستی دچار می شوند.
25. پوست انبه قابض است.
26. شستشو با پوست انبه خارش مثل جرب را تسکین می دهد.
27. میوه نارس انبه برای بیماریهای خونی بکار می رود.
28. برای تقویت معده می توان از مربا و ترشی انبه استفاده کرد.
29. گرد مغز هسته آن ضدکرم است.
30. میوه انبه عطش را تسکین می دهد.
31. میوه انبه مقوی نیروی جنسی می باشد.
32. انبه کبد را ضعیف می کند و بهتر است نیم ساعت بعد از خوردن آن شربت زرشک یا سکنجبین میل شود.