شکر تیغال
تسکین سرفه - رفع خشونت سینه - صاف شدن صدا - پایین آورنده فشار خون - پادزهر حشرات موذی - آسم - تسکین سوزش مری و...
* نامهای دیگر: تیهال، خارشکر، گل تیغال، خوزوکک، رعی الابل، شوک الجمال، شکر تیار، کک، خوز و چرک گلو می باشد.
1. طبع آن معتدل و تر است.
2. شکر تیغال پیلهای است که در اثر نیش حشره به برگ و شاخه گیاه تولید می شود.
3. جهت تسکین سرفه و دستگاه تنفسی از این گیاه استفاده می شود.
4. خوردن آن باعث رفع خشونت سینه و دفع خلط می گردد.
5. جهت صاف شدن صدا از این گیاه می توان استفاده کرد.
6. جهت تسکین سرفههای شدید از این گیاه همراه سکنجبین در آب حل کرده میل کنند.
7. زیاده روی در خوردن آن باعث استفراغ می گردد.
8. پایین آورنده فشار خون است.
9. خوردن شکر تیغال پادزهر حشرات موذی است.
10. روش مصرف این گیاه: بین 30 – 20 گرم در یک لیتر آب جوشانده صاف نموده روزی 3 – 2 فنجان بنوشند.
11. کسانی که بیماری آسم دارند از شکر تیغال می توانند استفاده کنند.
12. جهت تسکین سوزش مری از جوشانده شکر تیغال روزی 2 تا 3 فنجان بنوشند.